دوربین های مداربسته

لینک ها رو حتماً بررسی کن!

دوربین های مدار بسته

مشاهده محصولات Schneider Electric(APC):
رک های مرکز داده APC
راهروهای سرد/گرم مرکز داده APC

دوربین های مدار بسته -پیما عمران نیرو

دوربین های مدار بسته -پیما عمران نیرو

راهنمای نامگذاری دوربین های مدار بسته :

 

راهنمای نام گذاری سیستم های ذخیره ساز:

دوربین های مدار بسته -پیما عمران نیرو

دوربین های مدار بسته -پیما عمران نیرووضوح یا شفافیت تصویر (Resolution):

 

 

وضوح تصویر در دوربین مدار بسته، تعداد خطوط افقی در میان یک تصویر را بیان می کند. وضوح دوربین با معیاری به نام “TV Line” بیان می­شود. لازم به ذکر است وضوح تصاویر در سیستم های تحت شبکه یا دیجیتالی، با معیار پیکسل اندازه گیری می شود.

Min. lumination یا حداقل نور مورد نیاز در دوربین:

Min. lumination یا حداقل نور مورد نیاز دوربین یکی از مشخصه های مهم دوربین مداربسته است. این مشخصه نشان می دهد حساسیت چیپ تصویر به نور چقدر است.

حساسیت به نور خوب است یا بد؟

حساسیت به نور (برخلاف حساسیت های انسان ها) یکی از مشخصه های مفید و مهم دوربین مداربسته است. هرقدر این حساسیت به نور بیشتر باشد دوربین بهتر است. البته این حساسیت را معمولا با مقدار نور مورد نیاز دوربین نشان می دهند. هرقدر دوربین به نور کمتری برای تشکیل تصویر نیاز داشته باشد یعنی حساسیت چیپ تصویر آن نسبت به نور بیشتر است.

 

 

 

 

واحد اندازگیری حداقل نور مورد نیاز دوربین چیست؟

میزان شدت روشنایی یک محیط را با واحد لوکس (Lux) نشان می ­دهند. این واحد در محاسبات روشنایی بسیار پرکاربرد است. پس برای نشان دادن میزان نور مورد نیاز دوربین هم از همین واحد استفاده می ­شود.


لوکس یک دوربین بهتر است چقدر باشد؟

هر چقدر نور مورد نیاز یک دوربین کمتر باشد بهتر است، اما حساسیت دوربین ­های معمولی امروزی در حد 0.1 لوکس است 0.1) لوکس یعنی تقریبا نور یک شمع در یک اتاق 12 متری). البته این نور حداقل نور مورد نیاز دوربین است. همه دوربین ها برای تشکیل یک تصویر قابل قبول حداقل به صد برابر این نور نیاز دارند، پس برای دوربینی که حداقل نور مورد نیازش 0.1 لوکس است شما حداقل باید 10 لوکس نور در محیط ایجاد کنید. دوربین های تخصصی تر با حداقل نور 0.001 لوکس یا کمتر تولید می شوند.


فاصله کانونی (لنز پیش فرض):

نوع ساختار کانونی لنزها می­تواند بسیار متفاوت باشد. در دوربین های مداربسته معمولا لنزها از نظر فاصله کانونی یا ثابت هستند، یا تنظیم دستی (Vari-focal) و یا تنظیم خودکار یا موتوردار (Motorized). لنزهای ثابت همیشه فاصله کانونی ثابتی دارند. این یعنی زاویه دید آنها ثابت است و نمی توان آن را تغییر داد. لنزهای وریفوکال امکان تغییر فاصله کانونی به صورت دستی در بازه یا مشخص را دارند. لنزهای موتوردار از راه دور فاصله کانونی را تغییر می­دهند و اصطلاحا زوم دار هستند.


Day & Night یا شب و روز در دوربین مداربسته:

قابلیت Day & Night یا شب و روز به دسته ای از تدابیر برای عملکرد بهتر دوربین های مداربسته در طول روز و شب گفته می شود.


دوربین های مدار بسته -پیما عمران نیرو

دوربین های مدار بسته -پیما عمران نیرو

 

تدابیر مرتبط با Day & Night چه هستند؟

دید در شب IR: مهمترین قابلیت مرتبط با Day & Night دید در شب IR یا مادون قرمز است. دید در شب مادون قرمز کمک می­کند دوربین در طول شب و در محیط هایی با نور صفر هم به گرفتن تصویر ادامه دهد. از آنجا که در طول روز دوربین معمولا نور کافی برای گرفتن تصویر را دارد، در این مدت برای صرفه جویی در انرژی LED های مادون قرمز دوربین خاموش هستند. با کاهش نور محیط از سطحی استاندارد، سنسور نور دوربین فرمان روشن شدن LED های مادون قرمز دوربین را می ­دهد.

 

 


 

فیلتر IR: فیلتر IR یا مادون قرمز نوعی فیلتر نوری است که از عبور نور مادون قرمز جلوگیری می ­کند.  در دوربین­ های مداربسته معمولا چیپ تصویر را به نحوی می­سازند که حساسیت خوبی به نور IR داشته باشد، از این طریق در طول شب و با فعال شدن چراغ های IR دوربین تصویر خوبی ایجاد کند. این موضوع البته مشکلاتی را در طول روز ایجاد می­ کند. از آنجا که در طول روز هم نور مادون قرمز زیادی در محیط وجود دارد دوربین با جذب آن، دچار اختلال در رنگ می ­شود. برای رفع این مشکل در طول روز از یک فیلتر IR بر روی لنز دوربین استفاده می شود. با رسیدن شب، سنسور نور به طور همزمان فیلتر IR را برداشته و چراغهای IR را روشن می­کند.
سیاه و سفید شدن تصویر:  نور مادون قرمز فاقد رنگ است (در واقع بازه رنگ هایی مرئی را نشان نمی دهد) پس در صورتی که دوربین با روشن شدن چراغ های IR همچنان سعی کند تصویر رنگی بسازد، تصویر اصلا رنگ مناسبی نخواهد داشت. از طرف دیگر دوربین ­ها معمولا عملکرد بهتری از نظر کاهش نویز در تصویر سیاه و سفید دارند، پس با سیاه و سفید شدن تصویر میزان نویز تصویر هم (که به علت تقویت الکترونیکی یا AGC ایجاد شده) کاهش می ­یابد.


WDR:

WDR، مخفف عبارت لاتین “Wide Dynamic Band” می باشد. این ویژگی برای دوربین مدار بسته اهمیت زیادی دارد. با استفاده ازاین قابلیت می توان تیرگی و روشنی یک تصویر را در یک لحظه از یکدیگر مجزا نمود.


Digital noise reduction  یا کاهش نویز دیجیتال:

اصطلاح Digital Noise Reduction یا DNR  به یک مکانیزم کاهش نویز دیجیتال در دوربین های مداربسته اشاره می کند که از طریق روش های پردازش تصویر بسیار ساده نویز الکترونیکی در تصویر را کاهش می دهد.


Video Compression  یا فشرده سازی تصاویر:

اصطلاح Video Compression یا فشرده سازی تصاویر در دوربین های مداربسته به دسته ای از اقدامات نرم افزاری برای کاهش ظرفیت تصاویر ضبط شده و در عین حال حفظ کیفیت آنها اطلاق می شود.


Dual  Stream:

Dual Stream در معنای لغوی به معنای “دو جریانه” است. دستگاه ضبط کننده یا دوربین در حالت عادی تنها یک شکل از تصویر را دریافت می­کند و آن را برای نمایش ارسال می­کند. در این حالت ما تنها یک Stream داریم. اما این تصویر برای نمایش به صورت انتقال تصویر مناسب نیست. اگر از همین تصویر برای انتقال تصویر اینترنتی یا شبکه استفاده کنیم، پهنای باند بسیار زیادی از شبکه یا اینترنت به وسیله تصویر اشغال می شود و ممکن است کل شبکه را مختل کند.

برای رفع این مشکل دستگاه­ های مداربسته را به صورت Dual Stream طراحی می­کنند. در این حالت دو تصویر با اندازه ها و کیفیت­ های متفاوت برای دو کاربری متفاوت ساخته می ­شود. تصویر اصلی که به آن Main stream هم می­ گویند برای نمایش در نمایشگری که مستقیم به دستگاه متصل شده ارسال می ­شود. برای انتقال تصویر هم یک تصویر کوچکتر و کم ظرفیت تر به نام Sub Stream  ارسال می­ شود.


Frame Rate  یا تعداد فریم:

Video Frame Rate  یا تعداد فریم تصویر یکی از مشخصه های مهم تصویری دوربین های مداربسته و دستگاه های ضبط کننده است. تعداد فریم یک تصویر مشخص می کند هر ثانیه از آن از چند تصویر ثابت تشکیل شده است.


فریم یعنی چه؟

شاید از قبل بدانید که یک فیلم از تعداد زیادی تصویر ثابت تشکیل می شود که پشت سر هم نمایش داده می شوند. به هر یک از این تصاویر یک فریم گفته می شود. برای ساختن یک تصویر متحرک یا یک فیلم باید این فریم ها را با سرعتی مشخص نشان داد.


تعداد فریم یا Frame Rate چه اهمیتی دارد؟

مغز انسان برای اینکه یک تصویر را به صورت متحرک ببیند نیاز به حداقل 25 تا 30 فریم در ثانیه دارد. یعنی باید در یک ثانیه 25 تا 30 تصویر پشت هم پخش شوند تا شما کاملا حس یک فیلم زنده را دریافت کنید. اگر تعداد فریم های تصویر به اندازه کافی نباشد شما حسی از قطعی تصاویر را در زمان پخش خواهید داشت و پرش های کوچک بین فریم ها را حس می کنید. اگر تعداد فریم ها از سطحی مشخص کمتر شود شما دیگر فیلم را به صورت تعدادی تصویر شکسته می بینید.پس برای دیدن یک تصویر زنده 25 فریم در ثانیه کافیست، اما گاهی تعداد فریم تصویر بیش از این مقدار است. بالا بودن فریم این امکان را به شما می دهد که تصاویر را بدون از دست دادن کیفیت کند کنید و جزئیات را در تصویر ببنید. احتمالا شما هم فیلم های ضبط شده با دوربین های فریم بالا را دیده اید (فیلم هایی مثل عبور گلوله از بادکنک و …). دوربین های مداربسته هم گاهی با فریم بالاتر از 25 فریم در ثانیه ساخته می شوند. از این دوربین ها در کاربردهای مختلفی که نیاز به ثبت جزئیات حرکت دارد (مثل ثبت تصویر کار یک دستگاه سرعت بالا، دستگاه پول شمار، حرکت خودروها با سرعت و …) استفاده می شود.


رابطه تعداد فریم و رزولوشن

زمانی که رزولوشن تصویر بالا می رود، پردازشگر دوربین به زمان بیشتری برای پردازش تصویر نیاز دارد. گاهی به علت محدودیت قدرت پردازش در دوربین با بالا رفتن رزولوشن مجبور می شوند تعداد فریم را پایین بیاورند تا ثبات دوربین حفظ شود.


نرخ ضبط فریم :

نرخ ضبط فریم در دوربین مدار بسته عبارت است از تعداد فریم که در هر ثانیه توسط دوربین ضبط می شود. نرخ ضبط فریم را با واحد “فریم در ثانیه” یا FPS بیان می کنند.


استاندارد ONVIF:

یکی از تکنولوژی­ های استفاده شده در صنعت دوربین مدار بسته تکنولوژی تحت شبکه (IP) است، در دنیای تحت شبکه دوربین و NVR با استفاده از پروتکل های مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار می ­کنند، این به آن معناست که پروتکل های ارتباطی در واقع نقش زبان برای دوربین های تحت شبکه بازی می­ کنند. با توجه به این حقایق، دوربین مدار بسته های با پروتکل های مختلف امکان برقراری ارتباط تحت یک نرم افزار را در شبکه نخواهند داشت و این یک نقطه ضعف بزرگ در سیستم تجهیزات مدار بسته تحت شبکه به شمار می­آید. ONVIF در واقع یک توافقنامه جهانی است برای ایجاد یک استاندارد بین المللی جهت تولید و ارتباط بین دوربین­ های مدار بسته تحت شبکه و مراکز کنترل برندهای مختلف می ­باشد. واژه ONVIF مخفف لاتین Open Network Video Interface Froum می ­باشد که به معنای انجمن ارتباط ویدیویی تحت شبکه قابل گسترش می­ باشد. هدف کلی این انجمن ترسیم یک استاندارد واحد جهانی جهت ارتباط بین دوربین های شبکه بدون توجه به برند آنها است.

در صورت نصب یک دوربین تحت شبکه (IP)، بدون پشتیبانی از ONVIF امکان اضافه کردن دوربین های از برند دیگر در همان شبکه وجود ندارد، لذا استفاده از دوربین هایی با پشتیبانی از پروتکل ONVIF از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

انجمن جهانی ONVIF به طور کلی سه هدف اصلی را دنبال می­ کند:

  • استفاده از دوربین های تحت شبکه بدون توجه به برند تجهیزات مدار بسته.
  • دسترسی تمامی شرکت ها به تکنولوژی ONVIF.
  • استاندارد سازی ارتباط بین تجهیزات حفاظتی شبکه.

استاندارد IP دوربین های مداربسته:

بیشتر دوربین های مداربسته سورنا دارای استاندارد IP66 هستند. این یعنی دوربین به هیچ عنوان زیر باران و شرایط مختلف آب و هوایی دچار مشکل نمی شود (البته استاندارد IP66 شامل معلق شدن در آب نمی شود، پس نمی توانید دوربین را در آب نصب کنید) و در مورد گرد و غبار هم بدنه دوربین به هیچ عنوان امکان ورود گرد و غبار را نمی دهد. دسته خاصی از دوربین های سورنا با استاندارد IP67 تولید می شوند و امکان معلق شدن در آب را هم (برای مدت محدود) دارند. مشخصات مربوط به استاندارد بدنه هر دوربین در کاتالوگ آن آمده. از طریق این اطلاعات می توانید دوربین مناسبی را انتخاب کنید.


استاندارد IP چطور مقاومت بدنه در مقابل شرایط آب و هوایی را نشان می دهد؟

استاندارد IP در واقع نوعی کد است که پس از انجام دسته ای از آزمایش های خاص بر روی بدنه دوربین با توجه به مقاومت بدنه به آن داده می شود. برای نصب بیرونی یک دوربین مدار بسته باید حداقل استاندارد IP66 داشته باشد. در غیر این صورت امکان نصب خارجی وجود ندارد.


منظور از Operating Conditions یا شرایط کار:

اصطلاح Operating Conditions یا شرایط کار در دوربین های مداربسته به شرایط محیطی ای اشاره می کند که دوربین برای کار به آنها نیاز دارد.


حساسیت های محیطی دوربین در کدام بخش هاست؟

دوربین های مداربسته و دستگاه های ضبط کننده معمولا به دو مشخصه محیطی حساس هستند:

دما: میزان دمای محیط باید در بازه استانداردی باشد که در دیتا شیت دوربین به آن اشاره شده است. در غیر این صورت دستگاه از کار می افتد یا کار کردن در این دما عمر آن را به شدت کاهش می دهد. میزان دمای استاندارد دستگاه و دوربین معمولا به صورت یک بازه از حداقل دما تا حداکثر دمای کار در دیتا شیت آورده می شود.
رطوبت:   در صورتی که رطوبت محیط نصب دوربین یا دستگاه ضبط از مقداری مشخص بیشتر باشد، طول عمر دستگاه به شدت کم می شود و احتمال اتصالی داخلی در دستگاه به دلیل وقوع چگالش آب وجود دارد. میزان رطوبت استاندارد دستگاه معمولا به صورت یک مرز در دیتا شیت نوشته می شود، در صورتی که رطوبت از مقدار ذکر شده در دیتا شیت کمتر باشد دستگاه به خوبی کار خواهد کرد.


Shutter Time  یا سرعت شاتر:

اصطلاح Shutter Time یا سرعت شاتر اصطلاحی است که احتمالا از دوربین های عکاسی قدیمی با آن آشنا هستید. در قدیم دوربین برای تشکیل یک تصویر بر روی فیلم یا نوار باید برای زمانی مشخص اجازه میداد نور به فیلم بتابد. این زمان نشان میداد که سرعت شاتر دوربین چقدر است. هرقدر فیلم پر سرعت تر تصویر را تشکیل می داد سرعت شاتر دوربین بالاتر می بود.


مگر دوربین های فیلم برداری هم شاتر دارند؟

دوربین های فیلمبرداری شاتر فیزیکی ندارد  اما همانطور که می­دانید هر فیلم متحرک از قرار دادن تعداد زیادی تصویر ثابت تشکیل شده که پشت هم ضبط و پشت هم پخش می­شوند. هر یک از این تصاویر به زمان مشخصی برای تشکیل نیاز دارند که به آن زمان شاتر می گویند.


سرعت شاتر چه زمانی اهمیت پیدا می کند؟

سرعت شاتر زمانی اهمیت پیدا می­کند که شما بخواهید از یک جسم متحرک تصویر بگیرید. مثلا فرض کنید دوربین همین حالا تشکیل تصویر را شروع می­کند و پنج ثانیه بعد تصویر را تشکیل می دهد. اگر در طول این 5 ثانیه جسمی در تصویر حرکت کند در تصویر نهایی آن را به صورت تار خواهید دید. البته سرعت شاتر دوربین های امروزی معمولا کسری از ثانیه است، اما اگر سرعت حرکت یک جسم در تصویر خیلی زیاد باشد همین کسری از ثانیه هم موجب تاری تصویر خواهد شد.برای دوربین هایی مثل دوربین های ترافیکی اتوبان ها مقدار سرعت شاتر بسیار اهمیت پیدا می­کند. در صورتی که می خواهید از افراد یا محیطهای عادی فیلم برداری کنید معمولا مشکل زیادی با سرعت شاتر نخواهید داشت.


سرعت شاتر را چطور نشان می دهند؟

سرعت شاتر را با واحد زمان نشان میدهد. همانطور که گفتیم سرعت شاتر معمولا کسری از ثانیه است و زمان لازم برای تشکیل یک تصویر در دوربین را نشان میدهد (مثلا 1/25 ثانیه). البته در بیشتر دوربین های مداربسته سرعت شاتر به صورت یک بازه نوشته می شود. هرقدر نور محیط بیشتر باشد سرعت شاتر هم بیشتر می شود تا به مقدار ماکزیمم برسد. این مقدار حداقل و حداکثر در دیتا شیت نوشته می شود.


Two-way audio یا صدای دوطرفه در دوربین :

اصطلاح Two-way audio یا صدای دوطرفه در دوربین های مداربسته و دستگاه های ضبط کننده، به ساختار ورودی خروجی های دوربین اشاره می­ کند.


صدای دوطرفه چطور کار می­کند؟

کارکرد صدای دوطرفه بسیار ساده است.  دستگاه یا دوربین یک ورودی صدا دارد که میکروفن به آن متصل می شود یا میکروفن داخلی به آن متصل شده. خروجی نیز به بلندگو متصل می شود و صدای محیط را پخش می­کند. با همین ساختار ساده می­توان شرایطی ایجاد کرد که یک فرد بتواند با دوربین صحبت کند و طرف مقابل در حال نمایش تصاویر پاسخ او را بدهد.


آیا همه دستگاه ها صدای دوطرفه دارند؟

تمامیه دوربین های  سورنا امکان اضافه کردن این قابلیت را دارا هستند.


Synchronous Playback یا بازپخش همزمان:

اصطلاح Synchronous Playback یا بازپخش همزمان عموما در دستگاه های ضبط کننده مورد استفاده قرار می گیرد. این اصطلاح به تعداد تصاویری که دستگاه می­تواند به صورت همزمان بازپخش کند اشاره می کند.


Playback یا بازپخش به چه معناست؟

بازپخش به معنای نمایش مجدد تصاویر است، تصاویری که قبلا ضبط شده اند.


چرا تعداد تصاویر قابل پخش همزمان مهم است؟

دستگاه ضبط کننده دارای قدرت پردازش محدودی است. زمانی که دستگاه می ­خواهد اقدام به بازپخش تصاویر کند باید هر تصویر را پردازش کرده و سپس نمایش دهد. بسته به اینکه قدرت پردازش دستگاه چقدر است تعداد و رزولوشن تصاویری که بازپخش می کند می تواند محدود باشد.


در گذشته تعداد دستگاه هایی که می توانستند تمام کانال های خود را به صورت همزمان بازپخش محدود بود. اما امروزه بیشتر دستگاه ها می توانند همه کانال ها را همزمان پخش کنند. موضوع مهم امروزی بیشتر رزولوشنی است که این تصاویر باز پخش می شوند. در دستگاه های امروزی مداربسته تعداد دستگاه هایی که می توانند بیش از 4 تصویر را با رزولوشن 1080 نمایش دهند خیلی زیاد نیست. پس در صورتی که بازبینی دائمی و همزمان تصاویر برای شما یک روتین باشد کیفیت و تعداد بازپخش همزمان دستگاه و کیفیت آن بسیار مهم خواهد شد.


آشنایی با PRESET در دوربین مداربسته گردان:

دوربین های مدار بسته گردان به دلیل کارکرد متفاوتی که نسبت به سایر دوربین های مدار بسته دارند اغلب دارای ویژگی های متمایز کننده ای هستند.


PRESET  چیست؟

قابلیت تنظیم Preset (پیش فرض) یک قابلیت خاص در دوربین های مدار بسته گردان است. تنظیمات این قابلیت توسط کاربر تعریف می­گردد و کاربر می­تواند دوربین را برای حالت های مختلف زوم، فوکوس و جهت ثبت تصاویر با استفاده از این قابلیت تنظیم کند. شما می­توانید حرکات Pan-Tilt-Zoom  را در جهات و زوایای دلخواه برای دوربین تنظیم نمایید. با استفاده از دستگاه NVR  خود می توانید Preset های مختلفی را برای دوربین خود تنظیم نمایید.دوربین های گردان معمولا قابلیت تعریف تعداد مشخصی از Preset را دارند که البته این تعداد معمولا خیلی بیشتر از سطح نیاز کاربر است. برای مثال می توانید Preset اول را بر روی درب ورودی تعریف کرده و Preset دوم را نیز برای محوطه پشتی تنظیم کنید. همچنین می­توانید بازه زمانی کنترل هر یک از زوایای محوطه را نیز مشخص نمایید. برای مثال Preset اول را روی ده ثانیه و Preset دوم را روی 15 ثانیه قرار دهید.

مطالب مرتبط
نمایندگی-انحصاری-APC-درایران

نمایندگی انحصاری APC در ایران کیست؟

شرکت Schneider Electic  یا APC یکی از مشهورترین تولید کنندگان دستگاه های برق اضطراری (UPS) و باتری ، رک های هوشمند برای مراکز داده و همچنین  تجهیزات خنک کننده برای دیتاسنتر است.

مطالعه می کنم!
استانداردهای مراکز داده

امنیت فیزیکی مرکز داده

امنیت فیزیکی مراکز داده به این شکل است که مرکز داده بايد در مقابل حوادث طبيعي، جرايم، نزديکي به پروژه هاي ساختماني و مانند آن امن گردد.

براي اطمينان از امنيت فيزيکي مرکز داده بايد موارد زير رعايت شوند:

مطالعه می کنم!
اطفا-حریق-در-مراکز-داده

اطفا حریق مرکز داده

صاحبان مراکزداده می‌باید خطرات مختلفی که ممکن است برای مرکز داده آنها اتفاق بیفتد را در نظر بگیرند. یکی از اصلی‌ترین وظایف هر مدیر مرکزداده‌ای این است که تجهیزات، اتاق‌ها و سالن‌های IT مرکز داده را از هر خطری که باعث خرابی یا عدم سرویس‌دهی مرکز داده شود ایمن سازند. وقوع آتش در مرکز داده یکی از این خطرات می‌باشد.

مطالعه می کنم!
APC_datacenter

UPS های موجود در بازار

دستگاه های یوپی اس در صنایع مختلف نظیر مخابرات و ISP ها ، دفاتر خدمات پستی ، بخشهای ابزار دقیق و کنترل (اتاق فرمان) کارخانجات و شرکتها ، بخشهای مالی و اداری کارخانجات ، بیمارستانها و تجهیزات پزشکی و … به وفور مورد استفاده قرار می گیرند.

مطالعه می کنم!

راهنمای خرید یک UPS

راهنمای خرید یک UPS، قطع برق، افت ولتاژ،افزایش ناگهانی ولتاژ.نویز،امواج هارمونیکی باعث از بین رفتن اطلاعات و یا آسیب دیدن سیستم ها می شود .از این رو استفاده از یو پی اس در مراکز دارای سیستم های الکترونیکی، مراکزی که داری اطلاعات حساس  هستند. و مراکزی که سرویس آن ها دارای اهمیت می باشد. حائز اهمیت است.

مطالعه می کنم!
APC_datacenter

ترجمه مقالات APC

مطالعهٔ این مقالات علاوه بر مهندسان مرکزداده برای سایر مهندسان به‌ ویژه در رشته‌های برق و سرمایش نیز مفید است.

مطالعه می کنم!

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *